3η Διεθνής Sportexpo

Πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά η Sportexpo με βασικό διοργανωτή την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο στόχος ήταν να παρουσιάσει στα μικρά παιδιά -και όχι μόνο – τα Ολυμπιακά αθλήματα και κάποια αθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.Έτσι στο περίπτερο 10 της Helexpo οι ενώσεις και οι ομοσπονδίες υποδέχτηκαν τα νέα παιδιά παρουσιάζοντας το κάθε άθλημα. Η ΣΚΟΕ συμμετείχε με έναν εντυπωσιακό εξομοιωτή βολής αεροβόλου πιστολιού, χρήσιμο στις προπονήσεις των αθλητών μας για την καταγραφή των βολών τους και την παρακολούθηση της επίδοσης του καθένα ξεχωριστά. Κάθε επισκέπτης μπορούσε να δοκιμάσει σε αυτόν τις ”σκοπευτικές του ικανότητες’.

Παλιά λέγαμε ότι ο αθλητισμός απομακρύνει το παιδί από τις κακίες παρέες και τα ναρκωτικά. Δυστυχώς στην εποχή μας προστέθηκαν και άλλα επιβλαβή πράγματα όπως η κακή διατροφή με πλούσια σε άχρηστα λίπη και η πολύωρη ενασχόληση με τον υπολογιστή που δεν είναι πάντα η καλύτερη συντροφιά της τρυφερής ηλικίας. Έτσι υπάρχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι για να έρθει ένα παιδί κοντά στον αθλητισμό.

Η Σκοποβολή περιμένει τα νέα παιδιά για να τα μάθει πως να επικεντρώνονται σε έναν στόχο, να τα χαλαρώνει, να τα μάθει τον ευγενή ανταγωνισμό, την χαρά της νίκης και τον σεβασμό ενός άξιου αντιπάλου. Το συγκεκριμένο stand της ΣΚΟΕ το τριήμερο 29, 30, 31 Μαρτίου στελεχώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΣΚΟΘ κ Νίκο Διακάκη που τυχαίνει και αντιπρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, από τα μέλη του ομίλου μας  Δ.Τραντόπουλο, Κ.Τζούτζο και Χ. Μητρούδη και τον κ Δημ. Κόντο, απεσταλμένο από τα κεντρικά γραφεία της ΣΚΟΕ.

Πολλά σχολεία επισκέφτηκαν την έκθεση και δόθηκε η ευκαιρία σε πάρα πολλά παιδιά να δοκιμάσουν. Κατά γενική ομολογία των επισκεπτών και διοργανωτών, το stand της Σκοποβολής είχε την μεγαλύτερη προσέλευση, όλες τις μέρες. Θερμή υποστήριξη του αθλήματος, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης είχαμε από τον γενικό γραμματέα αθλητισμού κύριο Ιούλιο Συναδινό και τον πολύ καλό φίλο της σκοποβολής κύριο Παναγιώτη Ψωμιάδη.