Κύπελλο Μακεδονίας 2022

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθησαν αγώνες αεροβόλων όπλων Α΄κατηγορίας ΑΓΕΝ, παίδων Α΄και Β. Το επωπομαζόμενο “ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”, είχε  να διεξαχθεί εδώ και τρία χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του αείμνηστου γραμματέα μας Βασίλη Δέλιου. Η συμμετοχή ήταν μαζική (πάνω από 129 αθλητές -τριες, από 14 σωματεία όλης της Ελλάδος) πρωτοφανές για τα χρονικά του θεσμού που θύμησαν παλαιότερες εποχές. Διοργανωτής σύλλογος ο ΕΣΚΟΘ με πρόεδρο τον κ. Διακάκη Νικόλαο.

Σε επίπεδο διακρίσεων οι κόποι των διοργανωτών ανταμοίφθηκαν με τους αθλητές του ΕΣΚΟΘ:

  • Πρώτη θέση στο Αεροβόλο Τουφέκι Ανδρών με τον Τσακίρη Παντελή
  • Πρώη θέση στο Αεροβόλο Τουφέκι Γυναικών με την Βασιλειάδου Υπερμαχεία
  • Δεύτερη θέση στο Αεροβόλο Πιστόλι Ανδρών με τον Παυλίδη Παναγιώτη
  • Τρίτη θέση στο Αεροβόλο Πιστόλι Ανδρών με τον Μαλγαρινό Κωνσταντίνο

Στην πρώτη θέση Αεροβόλο Πιστόλι Ανδρών διακρίθηκε ο αθλητής του “Ωρίων” Κορακάκης Διονύσης.

Στις απονομές είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Στάυρο Καλαφάτη ο οποίος έκανε και τις απονομές και βρέθηκες ανάμεσα σε αθλητές – τρίες όλων των ηλικιών, μαζί με τους γονείς τους. Είχαμε την ευκαιρία να τον ξεναγήσουμε στον χώρο διεξαγωγής του αθλήματος και να τον ενημερώσουμε για τα θέματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια την αθλητική σκοπευτική κοινότητα.

Ο πρόεδρος κ. Διακάκης απένειμε στον υπουργό τιμητικό μετάλλιο της ΣΚΟΕ. Η μαζική συμμετοχή στο Κύπελλο Μακεδονίας 2022 οφείλεται και σε έναν άλλο παράγοντα, αυτό της ανάγκης άθλησης των νέων παιδιών στα αθλήματα που πρόσφατα έφεραν στη χώρα μας και ολυμπιακά μετάλλια. Η ανάγκη αυτή μεταφράζεται σε αντίστοιχη ανάγκη δημιουργίας σύγχρονου σκοπευτηρίου στην πρώτη πόλη της Μακεδονίας που αγγίζει πλέον το 1,5 εκατομμύριο κατοίκους.

Ευχαριστούμε τους γονείς για την πολύωρη και σημαντική στήριξη των παιδιών τους, τον κ. Τοπτσή Γεώργιο και τους διασώστες του ΟΦΚΑΘ που με τη συνεχή παρουσία τους κάλυψαν την εκδήλωση και έκαναν τους παρεβρισκόμενους να αισθάνονται ασφαλείς και τέλος τον διακεκριμένο οπλουργό κ. Ιωαννίδη Σωκράτη από το Βόλο για την τεχνική υποστήριξη της οργάνωσης.

 

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Στιγμιότυπα από το 2ημερο του αγώνα!